Begeleiding

Twee vormen van begeleiding worden door ons aangeboden. Individuele begeleiding gericht op stressreductie, gebaseerd op mindfulness en looptherapie gericht op burn-out en psychische klachten.

De individuele begeleiding wordt aangeboden aan jongeren en volwassenen in de praktijkruimte aan de Sint Annastraat in Alkmaar. De individuele begeleiding is gericht op stressreductie en gebaseerd op mindfulness.

Een individuele training mindfulness behoort ook tot de mogelijkheid. Deze begeleiding wordt aanboden door Ellen.

Looptherapie is het op therapeutische wijze inzetten van een (rustige) duurloop in de behandeling van mensen met burn-out klachten, depressieve of andere psychische klachten zoals bijvoorbeeld angstklachten. Het doel hierbij is deze psychische klachten beter te leren hanteren dan wel te verminderen of te voorkomen. Looptherapie is een goede aanvulling op andere therapievormen en medicatie.

begeleiding looptherapie mindfulness inrustHet is bekend dat bewegen in het algemeen een positief effect heeft op de stemming, het gevoel van welbevinden en de algehele gezondheid.

In overleg wordt een evenwichtig programma samengesteld met een rustig opbouw en realistische doelen, afgestemd op de deelnemer zelf. Een geleidelijke opbouw is essentieel waarbij de eigen grenzen worden gerespecteerd om deze langzaam te verleggen. Hierbij is regelmatig natuurlijk bewegen belangrijker dan de eventueel te leveren prestatie.

Doel: Het uiteindelijke doel is om tussen de 2 tot 4 maal per week, rustig een half uur te kunnen joggen. In een afgesproken traject van 6 tot 8 weken is er wekelijks één loop onder begeleiding.

Looptherapie is geen wondermiddel het lost zeker niet alle klachten op, maar looptherapie is wel effectief. Tijdens de looptherapie wordt niet gesproken over de psychische moeilijkheden en indien mogelijk wordt er in een kleine groep gelopen. Indien er twijfels zijn over de lichamelijke capaciteiten zal een advies van de huisarts of sportarts nodig zijn. Bij looptherapie kan spierpijn optreden of soms een blessure. Informatie over het voorkomen van blessures zal worden gegeven …lees meer

De looptherapie wordt gegeven door Herman. De loop onder begeleiding is op de maandag: tijdstip en startlocatie in overleg.

Informeer naar de mogelijkheden, al dan niet in combinatie met massage of Yoga les

Terug → INRUST