Begeleiding

Ieder mens heeft zo zijn eigen geschiedenis, gedragspatronen en de daarbij horende valkuilen. Wanneer stress, onzekerheid of stemmingsklachten teveel aandacht vragen, kan individuele begeleiding een gewenste verandering in beweging zetten.

De individuele begeleiding die door ons wordt geboden is gericht op het verminderen van stress en bijkomende klachten als piekeren, spanning, somberheid, niet lekker in je vel zitten, gejaagdheid en/of concentratieproblemen.

De begeleiding is gebaseerd op principes uit de Mindfulness en Compassie training en is oplossingsgericht. Uitgangspunt in de begeleiding is een open, vriendelijke en niet oordelende houding.

Tijdens de individuele begeleiding wordt besproken wat je belemmert. Kijken naar jezelf kan confronterend zijn, maar is ook erg leerzaam. Eigen overtuigingen, beelden en verwachtingen spelen mogelijk een belangrijke rol in je leven en zijn van invloed op je gedrag. De focus bij individuele begeleiding richt zich vervolgens vooral op het hier en nu. Middels gerichte vragen en oefeningen wordt gewerkt aan de door jou gewenste verandering.

Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je werkelijke bent.

De aandacht wordt gericht op hetgeen zich nu aandient, acceptatie en hoe je jezelf t.o.v. bepaalde situatie wil verhouden is daarbij leidend. Het begeleidingsgesprek en de oefeningen zijn gericht op het verminderen van je klachten en het versterken van datgene wat voor jou helpend is.

Extra pluspunt bij ons is dat de individuele begeleiding, indien gewenst, kan worden gecombineerd met een Yoga les of ontspannende massage.

Werkwijze na een telefonische aanmelding wordt in overleg een kennismakinggesprek gepland. Vooraf worden duidelijke afspraken gemaakt over het traject en de te verwachte kosten. Het gehanteerde uurtarief is € 65,- incl BTW.

De begeleiding bestaat uit gesprekken en uit praktische oefeningen, daarnaast kunnen er huiswerkopdrachten worden meegegeven.

De individuele begeleiding wordt aangeboden aan jongeren en volwassenen in een spreekruimte Verdronkenoord 43 in Alkmaar.

Vragen over begeleiding

Mindfulness training

Door vaker aandachtig en opmerkzaam te zijn in het hier en nu, ervaar je de wereld om je heen bewuster. In de drukte van alledag wordt vaak vergeten om te genieten van dit moment. Gedachten richten zich al snel op zaken uit het verleden of  zorgen om de toekomst.

Met behulp van Mindfulness leer je beter te luisteren naar dit moment en kan je klachten voorkomen. Het helpt om slimmer met stress om te gaan, zodat je meer kan genieten van het moment. Daarbij zal je ervaren dat alles wat je aandacht geeft groeit.

Mindfulness is bewuster leven met minder stress en meer rust in je hoofd.

  • Ooit eerder een Mindfulness training gevolg, maar de technieken zijn wat weggezakt?
  • Of altijd al eens een volledige individuele Mindfulness training willen volgen, maar het is er nooit van gekomen?

Een opfris cursus Mindfulness of een volledig 6 tot 8 weken durende training kan in overleg worden aangeboden. Informeer naar de mogelijkheden met een aanbod op maat.

Vragen over Mindfullness