Sportmassage

Als gediplomeerd Sportmasseur ontvang ik u graag in mijn massagepraktijk, in het centrum van Alkmaar.

Sportmassage heeft een ondersteunende functie in de voorbereiding op en bij het herstel na een sportprestatie. Het is gericht op het bestendigen en verbeteren van de lichamelijke conditie van een gezonde sporter.

Sportverzorging richt zich op de begeleiding van bewegende en sportende mensen, zodat hun gezondheid en conditie wordt behouden, verbeterd of hersteld. Belangrijk onderdeel hierbij is blessurepreventie en het voorkomen van overbelasting …lees meer

Sportmassage Alkmaar

Tarief

  • Sportmassage € 25,- per half uur
  • Tarief is incl. BTW | Betalen per PIN is helaas niet mogelijk
  • Een eerste afspraak is inclusief intake/anamnese
  • Afspraken die niet tenminste 24 uur van te voren worden afgezegd, met uitzondering van bijzondere situaties, worden voor de helft in rekening gebracht

Plan een afspraak

Wat is sportmassage

Sportmassage laat zich omschrijven als het toepassen van een aantal handgrepen, toegepast met de blote hand op de onbedekte huid van de passieve gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te bestendigen, te verbeteren en/of de eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen.

Sportmassage is bij uitstek geschikt om vermoeidheidsverschijnselen, die het direct gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen of pijn veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd.

blessure preventie sportverzorgingIn aanvulling op de sportmassage kan voor het herstel van de spierbalans en de vermindering van (spannings)klachten, oefenopdrachten worden meegegeven. Daarnaast is er de mogelijkheid om de (sport)massage te combineren met een losse Yoga les, gericht op soepel en natuurlijk bewegen.

Blessurepreventie na herstel van een blessure kan hervatting van uw trainingsprogramma worden ondersteunt door middel van taping, bandagering en/of advies. Herhaald blessure ongemak kan hiermee worden voorkomen …lees meer

(Sport)Massage kan niet worden toegepast bij:

  • bepaald medicijn gebruik,
  • een ontsteking,
  • een open wond,
  • koorts,
  • spier- en of peesruptuur.
  • blessures of aandoeningen die de aandacht vragen van een fysiotherapeut of arts worden niet behandeld.

Belangrijk: Voorafgaande aan de massage wordt een korte anamnese gehouden. Van u wordt verwacht dat u voor aanvang van de massage heeft gedoucht. Behandeling is op afspraak. Afspraken die niet tenminste 24 uur van te voren worden afgezegd, met uitzondering van bijzondere situaties, worden voor voor de helft in rekening gebracht. Om misverstanden te voorkomen, er vinden geen erotische handelingen plaats.