Tag archieven: Mindfulness

Workshop Yoga | Meditatie

Tijdens de workshop ochtend van zaterdag 9 december was er naast yoga en meditatie ook aandacht voor mindfulness oefeningen. Te midden van de stilte van de winter en de mooie locatie in Bergen was er voldoende tijd om naar binnen te keren.

Het thema van deze ochtend was: Stilstaan helpt ons de vruchten te plukken van het voorbije jaar. De ochtend was een afwisseling van meditatie, yoga, pauze momenten, genieten en een compassie volle schrijfopdracht.

workshop yoga meditatie mindfulness

Summer Yoga aanbod

Deze zomer is er weer:

Yoga op het strand, Bergen zee [strand-opgang Noord] op 12 juli 19.30 & 19 augustus 09.30. Als je wilt komen, stuur dan even een berichtje. Je krijgt op de dag zelf ’n mailtje of het doorgaat.

&

Hatha Yoga / Meditatie
Dinsdagavond 15 aug, 22 aug en 29 aug om 19.30- 20.45. Locatie Alkmaar de Entree. Kosten zijn 10 euro per losse les. Opgeven voor alle drie lessen kan ook!

Yoga magazine

Mooie vermelding van de Hatha Yoga locatie aan de Nesdijk in Bergen.

Deze Yoga locatie wordt in het Yoga magazine nr. 2 vermeld als “place to be”.
De beschrijving blijkt geheel terecht, want deze lente met het mooie voorjaar zijn de eerste buitenlessen alweer mogelijk gebleken; mede dankzij de beschutte ligging.

Hatha Yoga Berkeley Bergen

 

Meer focus door Mindfulness

Mindfulness en (top)sport gaan prima samen. Zo valt ook te lezen in een recent artikel in het NGS sportmassage vakblad. …lees meer

Meer focus in de sport met minder stress is bereikbaar met het toepassen van Mindfulness. Ben je op zoek naar een individueel traject als sporter, begeleider of gewoon als geïnteresseerde? Neem gerust contact met ons op …contact

meer-focus-door-mindfulness

Stresschecker

Met de Stresschecker wordt op basis van hartslag en hartritmevariatie de mate van stress en weerstandsniveau in beeld gebracht. Vanuit deze meting kan ook gericht advies gegeven worden over de training en de intensiteit ervan.

In samenwerking met het blad Sportmassage is vorig jaar meegewerkt aan een onderzoek naar de werking en bruikbaarheid van de Stresschecker in de praktijk. De opgedane ervaringen zijn onlangs verwerkt in een artikel …lees meer

mindfulness sportverzorging begeleiding